Migreni olanlar nasıl beslenmeli?

Migreni olanlar nasıl beslenmeli?

Migren tekrarlayıcı, çoğunlukla ataklar halinde gelişip şiddetli baş ağrısına neden olan, atakları 4 saatten 72 saate kadar değişen uzunluklarda olabilen nörolojik bir hastalıktır.

Atak süresince hastanın iş veya sosyal performansını olumsuz yönde etkilemekte, yaşam kalitesini değiştirmektedir.

Migrenin özellikle beyindeki damarların genişlemesi nedeniyle oluştuğu bilinmektedir.

Migren ağrısının oluşmasından önce kişide uyuşukluk, şiddetli göz kararması, keyifsizlik, huzursuzluk görülebilmektedir.

Migreni tetikleyen başlıca faktörler

Migren kadınlarda erke... Devamı


Her 4 kadından 1´inde görülüyor!

Nöroloji Uzmanı Dr. Azad Koçkaya, en sık görülen baş ağrısı nedeni olan migrenin, belli ataklarla seyreden kronik bir hastalık olduğunu söyledi. Dr. Koçkaya, Türkiye´de baş ağrısı ve migren epidemiyolojisi çalışmasının sonuçlarına göre, migren hastaları oranının yüzde 16.4 olduğunu, her 4 kadından 1´inde migren görüldüğü ve her 3 kadına karşı 1 erkekte migren olduğu saptandığını açıkladı.

 Migren olduğunuzu nasıl anlarsınız? 

1004589detayNöroloji Uzmanı Dr. Azad... Devamı


Tekrarlayan baş ağrılarına dikkat!

Dünya Sağlık Örgütü´nün verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 2´si kronik migren hastası ve bu rahatsızlık özellikle gelişmiş ülkelerde "işe gidememe" nedenlerinin başında yer alıyor. Toplumda her şiddetli baş ağrısı migren olarak kabul edilse de, bu hastalığın kendine has bazı özellikleri var.

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Fatma Çiğdem Doğulu, migrenin nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlatırken özellikle ağrı kesici kullanımına dikkat çekti. Migreni, ´tekrarlayıcı, saatler ya da günler süren, arada ağrısız dönemlerin de olduğu baş ağrısı´ şeklinde tanımlayan Doç. Dr. Doğulu... Devamı


Migren Belirtileri © 2009
Migren hakkında bilmek istediğiniz tüm bilgiler burada
Burada verdiğimiz bilginin doktorunuz tarafından yapılacak önerilerin yerine geçmediğini hatırlatmak isteriz.