1

MİGREXİN ( Miğren ) - Yoğurt Otlu Bitkisel Karışım

Kategori : Bitkisel Tedavi

Hekimzade MİGREXİN ( Miğren )
Yoğurt Otlu Bitkisel Karışım
hzmigrexin

Ürün Açıklaması
İÇERİK : Yoğurtotu, Mercan köşk, Civan perçemi, Mayıs papatyası

KULLANIM ŞEKLİ : Yemeklerden 30 dakika önce günde 3 defa ikişer kapsül bol su ile alınmalıdır.

* Toplam 180 kapsül (1 aylık tedavi)

Migren, çoğunlukla ataklar halinde gelen bir baş ağrısı tipidir. Ataklar 4 - 72 saate kadar değişen sürelerde görülebilir.

Migrende baş ağrısı orta şiddette veya şiddetlidir ve kişinin normal yaşam aktivitelerini engelleyebilir. Baş ağrısı zonklayıcı ve başın tek bir yanında yerleşebilir. Bulantı, kusma, ışığa veya sese karşı hassasiyet baş ağrısına eşlik edebilir.
Migren, kadınlarda erkeklerden daha sık görülür.
Birçok kişide baş ağrısı ve diğer belirtiler öyle şiddetlidir ki, hastanın günlük yaşantısı aksar.

YOĞURT OTU

Bitkinin değişik türleri vardır. 60-160cm boyundaki bitkinin yaprakları halka dizilişlidir ve uzunca saplı, yeşil beyaz renkli çiçek şemsiyeleri vardır. Sapındaki tüylerin yardımıyla rahatça tırmanabilir. Yöresel olarak, yapışkan otu, çoban süzeği, sünnetlik otu, sünnetlice otu ve kazotu olarak da tanınır. Bitkinin türlerinin hepsi şifalıdır, ama sarı çiçekli yoğurtotu (Galium verum L.) ender bulunan bir bitkidir ve kurutulduktan birkaç ay sonra kararmaya başlar. Tırmanıcı yoğurtotu ise pratik olarak her yerde karşımıza çıkar ve kurutulduktan sonra iki yıl kadar kullanılabilir.Nisan-Mayıs döneminde, yoğurtotu henüz körpe ve tam yeşilken, toprak üstündeki bitkinin tümü, sararmış yapraklar hariç toplanır ve hemen demetler halinde gölge ve havadar bir yere asılarak kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra ince kıyılarak bir örtünün üstüne serilir ve 2-3 gün tam anlamıyla kuruması beklenir. Daha sonra hava almayan kaplarda saklanır. Bileşiminde, iridoitler , polyphenol asitleri, flavonlar ve tanen içerir.Bitkinin toprak üstü kısımları uçucu yağlar organik asitler ve glikozitler taşır. İdrar söktürücü ve yatıştırıcı etkilere sâhiptir.

MERCANKÖŞK

Latincesi Origanum Majorana olup, aromatik yağ, kurutulmuş çiçeklerinden elde edilen bir bitkidir. Özellikle Asyada ve dünyanın pek çok yerinde yetişen bir bitkidir. Ülkemizde de yetişmektedir.
Sinir sistemi için çok yararlıdır. Uykusuzluk, migren, tik, ruhi bunalım dikkatini toplayamama, yüksek tansiyon tedavisinde yardımcı olarak kullanılan bir bitkidir.

MAYIS PAPATYASI

Mayıs papatyası (Matricaria chamomilla L.), ülkemizde adı papatya, babunç,  tıbbi papatya ya da sadece papatya adlarıyla bilinir. Papatya; genelde balçıklı topraklarda, orman çayırlıklarında, eğimli topraklarda, tahıl, mısır, patates ve şalgam tarlalarında yetişir. Yabani papatya ile arasındaki fark, sarıçiçek tabanının içinin oyuk ve kokusunun daha etkili ve hoş oluşudur. Çiçekler sapsız olarak, mayıstan ağustosa kadar, öğlen güneşinde toplanmalıdır. Yatıştırıcı etki içeren papatya çiçekleri  tüm sinir sistemini iyi biçimde etkileyerek ağır hastalıklardan, bitkinlik hallerinden sonra kişinin kendini iyi hissetmesine yardımcı olur.

ismail 28-12-2009 12:27

    Bitkisel Tedavi hakkında

    Leyla

    Bu ilacı nerden bulabilirim 

     

     

    11-11-2017 11:21
      Gelişmiş editor için Javascript açık olmalıdır
      Migren Belirtileri © 2009
      Migren hakkında bilmek istediğiniz tüm bilgiler burada
      Burada verdiğimiz bilginin doktorunuz tarafından yapılacak önerilerin yerine geçmediğini hatırlatmak isteriz.