Migren.migren haberleri

Eyvah! Başım ağrıyor!

Çocuklarda, özellikle de ergenlik döneminde baş ağrısı sık karşılaştığımız yakınmalardan biri. Kimi zaman loş bir odada dinlenmek tedavi için yeterli gelirken bazen hiçbir ilacın çözüm getirmediğine şahit oluruz.

Yapılan araştırmalar, 7 yaşındaki çocukların yüzde 40ında, 15 yaşındakilerin de yüzde 75inde baş ağrısı olduğunu göstermekte.

Baş ağrısının neden kaynaklandığını belirlemek oldukça zor bir süreçtir. Bu yüzden hekimin, hasta bilgilerini çok ayrıntılı alması, hastanın da tüm bilgileri eksiksiz vermesi gerekir. Ergenlik dönemindeki gençlerin öykülerinin yalnız görüşmeler... Devamı


Doğru Beslenme Migren Ağrılarını Azaltıyor

Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Dyt. Ceylan Özateş, migren tedavisinde beslenmenin önemi ve migren ağrılarını hafifletici öneriler hakkında bilgi verdi.

Migrenin, çoğunlukla ataklar halinde ortaya çıktığını ve bunların 4 saatten 72 saate kadar sürebildiğini belirten Dyt. Özateş, önceden yalnızca bir baş ağrısı tipi olarak görülen migrenin, artık tek başına bir nörolojik hastalık olarak kabul edildiğini söyledi, Dyt. Özateş, Migren ağrısı genellikle orta şiddette ya da şiddetlidir ve kişinin normal aktivitelerini engelleyebilir. Baş ağrısı zonklayıcı ya da nabızl... Devamı


Çocuğunuz Ataklar Halinde Kusuyorsa Migren Olabilir

Çocuğunuz Ataklar Halinde Kusuyorsa Migren Olabilir

Çocukluk döneminin tekrarlayan kusma atakları migren midir? Tedavisi nasıl yapılır?

Çocuklarda ataklar halinde gelen kusmalarda çocuğunuzun başı ağrımasa bile akla migren gelmelidir. Özellikle kusmalar sağlıklı çocuğunuzda bir gün başlayıp aynı gün bitiyorsa ya da 3 güne kadar sürüp bitiyorsa, atak bittikten sonra çocuğunuz hiç hasta olmamış gibi normale dönüyorsa çocukluk çağı migren olabilir. Anne de migren varsa daha da çok migren yönünde düşünebilirsiniz. Migrenli annelerin çocuklarında migren gelişme olasılığı  -%70-75 o... Devamı


Helicobacter pylori tedavisi migreni de ortadan kaldırıyor

Balıkesir´in Bandırma ilçesinde hizmet veren Op. Dr. Tuğçe Karaçay, yapılan klinik çalışmalarda kronik baş ağrılarından yakınan hastaların midelerinde helicobacter pylori görüldüğünü ve bu bakterinin tedavi edilmesiyle birlikte migren ağrılarının ortadan kaybolduğunu söyledi.

mgrn

Helicobacter pylori tedavisinin kişi için birçok mide şikayetlerinin ortadan kalkacağı anlamına geldiğinin altını çizen Op. Dr. Tuğçe Karaçay, "Yapılan çalışmalar kronik baş ağrılarından yakınan hastaların önemli ... Devamı


Migren Tedavi Edilebilir Bir Hastalık

Nöroloji Uzmanı Dr. Dilek Kasım Yücel, kişinin günlük yaşantısını aksatan, yaşam kalitesini düşürerek adeta kabusa döndüren, ciddi anlamda maddi yüke sebep olan migrenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyledi.

Migren tedavisinde hastaya ağrı kesici vermektense hastanın baş ağrısını engelleyici bir tedavi yöntemi uygulanması gerektiğini belirten Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Nöroloji Bölümünden Uzm. Dr. Dilek Kasım Yücel, migren tanı ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.

Migren nedir nasıl oluşur?

Yücel, Migren, akut dönemlerde hastanın işgücü kaybına yol... Devamı


Migreni tetikleyen besinler

Migren nörolojik bir hastalıktır. Şiddetli baş ağrısı ile birlikte başlayan migren saatlerce hatta günlerce sürebilir. Migren hastalarının migren ağrısını tetikleyen besinlerin tüketimine dikkat etmesi gerekmektedir.

Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen migren, daha çok kadınlarda görülmektedir. Yapılan araştırmalar yetişkin nüfusun %70inin dönem dönem baş ağrısına yakalandığını göstermektedir.

Migrenin; hafif ağrı olarak başlayıp şiddetli zonklama şeklinde kendini gösterebilir. Baş ve boyun bölgesine etki eder. Migren kısa süreli de olabilir fakat saatlerce hatta günl... Devamı


Rutubetli Havalar Ağrıları Tetikleyebilir mi?

"Kronik sağlık sorunları bulunan kişilerin rutubetli havalarda ağrı hissetme ihtimalinin daha yüksek olduğu bildirildi."

BBC´nin haberine göre, Manchester Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmada, hava durumunun ağrılar üzerindeki etkisi araştırıldı.

 

Çalışmada, İngiltere genelinde artrit, fibromiyalji, migren ve nöropatik ağrılardan muzdarip 2 bin 500 kişinin, 1 ila 15 ay kayıt altına aldıkları ağrı semptomları, yine her gün cep telefonları üzerinden kayda alınan hava durumu verileriyle karşılaştırmalı olarak incelendi.

 

Çalışmanın sonuçları, düşük b... Devamı


Konya´da geliştirilen cihaz migrene umut olacak

Konya´da özel bir hastanede pratisyen hekim olarak görev yapan Kudsi Öncü, vücudun belli bölgelerinde bulunan akupunktur noktalarına verilen sinyalle migreni tedavi eden bir cihaz tasarladı.

Konya´da özel bir hastanede pratisyen hekim olarak görev yapan Kudsi Öncü, vücudun belli bölgelerinde bulunan akupunktur noktalarına verilen sinyalle migreni tedavi eden bir cihaz tasarladı.

Meslekte 40 yılını dolduran pratisyen hekim Kudsi Öncü, 6 yıl önce migren hastalığının tedavisi için çalışma başlattı.

Öncü, 6 yıllık araştırmaların sonucunda vücudun belli bölgelerinde bulunan ... Devamı


“Migren dengenizi bozabilir”

Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu, Migren herkes tarafından baş ağrısı yapan bir hastalık olarak tanınsa da aslında bazı hastalarda baş dönmesine de yol açabiliyor. Migren hastaları denge bozukluğuna yakalanabiliyor. Bunların sonucunda ortak tablo vertigo adı altında özetleniyor dedi.

5e4cea96bf2144183068c4ff

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı ve Odyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu, vertigo ve migrene ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şerbetçioğlu,... Devamı


Soğuk Hava ve Migren İlişkisi

Soğuk Hava ve Migren

Soğuk havalar, migren ataklarınızı tetiklemeden önleminizi alın!

 

Migren hastaları sıklıkla hava değişimlerinin ağrılarını tetiklediğinden yakınır. Bu konuyla ilgili yapılan bilimsel nitelikli araştırmalar migren ile hava ilişkisini net olarak ortaya koyamamakla beraber, bir grup hastanın hava değişimlerinden etkilendiğini desteklemektedir.

 

Rüzgar, fırtına, aşırı parlak güneş ışığı, yüksek nem oranı, yüksek basınç oranı başlıca bilinen meterorolojik tetikleyicilerdir.

 

Meteorolojik tetikleyicilerden korunmak kolay değ... Devamı


Mevsim geçişlerinde migren ataklarına dikkat!

Milyonlarca kişinin kronik rahatsızlığı olan migren, mevsim geçişlerinde kendini daha fazla hissettiriyor. Yoğun ataklar yaşayan hastalar farklı uygulamalarla migreni hafifletmek istiyorlar. Bu işlemlerden biri olan migren botoksunun detaylarını Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Şafak Göktaş aktardı.

Migren, kronik hastalıkların en sık rastlanılanlarından olmakla birlikte düzensiz havalarda etkisini artırıyor. Birçok migren hastasının tam da bugünlerde çözüm arayışı içinde olduğu migren için hafifletici uygulamalar çare olabiliyor.

 

Migren botoksu, özellikle ilaca yanıt ... Devamı


Migrenin tek belirtisi baş ağrısı değil

Migren en sık yaşanan ağrılı hastalıklar arasında bulunuyor. Ancak migrenin genellikle sadece baş ağrısı yaptığı düşünülse de bu konu büyük bir yanılgı içeriyor. Migrenin çok başka belirtileri olabiliyor. Uzmanlar bu belirtileri sıklıkla görüyorsanız doktora başvurmanız gerektiğini belirtiyor.

 

Nörolojik bir hastalık olan migren toplumda oldukça fazla görülmektedir. Gençlerde görülme oranı daha yüksek olan migren erkeklere oranla kadınlarda da daha çok görülmektedir. Migren baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde sabit olur. Nöroloji Uzmanı Doç. ... Devamı


Aşısı vardı, hapı da üretildi... Migrene ilk ilaç

Hayatı çok zorlaştıran, işgücü kaybına neden olan migren hastalığına dair ilk defa koruyucu ve önleyici ilaç üretildi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesinden (FDA) 2018 yılında onay alan migren aşısı ile aynı çalışma prensibine sahip olan ilaç, migren atağı gelir gelmez alınıyor ve hem ağrıyı tedavi ederek hafifletiyor hem de sonraki atakların geliş süresini uzatarak önleyici etki yaratıyor. İlaç, migren atağı ile birlikte beyinde salgılanmaya başlayan CGRP (kalsitonin gen ilişkili peptid) adı verilen iltihabın salınımını önlüyor. FDAdan geçen yıl onay alan ve hap şeklinde üretilen ilaç, ABD v... Devamı


Migren Belirtileri © 2009
Migren hakkında bilmek istediğiniz tüm bilgiler burada
Burada verdiğimiz bilginin doktorunuz tarafından yapılacak önerilerin yerine geçmediğini hatırlatmak isteriz.